Rekonstrukcija i modernizacija

MODERNIZACIJA


Indenna grupa dobro je poznata po izradi i implementaciji rekonstrukcija svih vrsta starih industrijskih dizala različitih proizvođača.
Na taj način, vršimo potpuni postupak defektaže i analize početnog stanja dizalice a zatim idemo izradu planova i proračuna i nabavku potrebne opreme, preradu i njenu ugradnju te tehnički pregled nakon rekonstrukcije.

Za provedbu rekonstrukcije koristimo komponente sljedećih proizvođača:
- Frekventno kontrolisani pogoni vožnje mosta i mačke SEW Njemačka ili SWF GmbH Njemačka.
Obnavljamo pogone tako da, prema kupčevoj analizi i zahtjevima, obnovimo sklopove kotača, pridružujemo nove električne motore s odgovarajućom regulacijom frekvencije. Instaliranjem novih pogona uklonimo moguće pogreške, zagušenja i oštećenja zbog pogrešnog rada starih pogona, značajno smanjujemo troškove održavanja i osiguravamo siguran rad u skladu sa zakonom.
Postavljanjem kontrole frekvencije pogona postižemo stabilnu vožnju bez udara s mogućnošću preciznog pozicioniranja položaja.

- Nove mačke-vitla ili lanac mački proizvodi SWF GmbH, Njemačka.
Postavljanjem nove mačke znatno smanjujemo troškove održavanja i osiguravamo siguran rad sukladno zakonu. Budući da je nova oprema lakša od stare, moguće je povećati kapacitet dizanja dizalica.

- Kompletna nova električna oprema je proizvod firme SWF GmbH, Njemačka, ako je potrebno, prilagođena u našoj radionici, sastoji se od elektro komandnih omara na mostu i mački. Instaliranjem nove električne opreme možemo eliminisati moguće pogreške, zagušenja i oštećenja uslijed pogrešnog rada starog električnog uređaja i osigurati siguran rad sukladno zakonu.

- Radio upravljanje može se izvesti prema zahtjevu kupca od SWF GmbH, Njemačka, HBC, Njemačka ili Telecrane Italia Srl, Italija. Postavljanjem radijskog upravljanja postižemo lakši rad upravitelja dizalicom, koji postaje neovisan prilikom pokretanja i premještanja dizalice. Instalacija radijskog upravljanja omogućuje da se vrši sa tla sa slobodnim kretanjem, a ne samo iz kabine.

- Glavno napajanje dizalice vršimo sa proizvodima AKAPP-STEMMANN BV, Nizozemska. Za napajanje, osigurali smo zatvorene klizne vodove, otvorene klizne vodove, kabel bubnjeve za različite naponske priključke i radne uvjete. Instaliranjem novog napajanja eliminisat ćemo eventualne pogreške, zagušenja i oštećenja uslijed pogrešnog rada starog napajanja, znatno smanjiti troškove održavanja i osigurati siguran rad u skladu s propisima.

- Također je moguće instalirati razne dodatke kao što su: magneti, hvataljke, vakumski držači, nosači i druga oprema po želji kupca. Instalacijom dodatne opreme dopuštamo kupcu da radi sigurno u skladu sa zakonom i propisima.

REKONSTRUKCIJE


Rekonstrukcijom dizalice ugrađujemo ili mijenjamo glavna tehnička svojstva:
- promijenite opterećenje dizalice
- povećati ili smanjiti raspon samih dizalica
- promijenite izvedbu
- mijenjati svrhu dizalice zbog kretanja ili mijenjanja proizvodnog procesa.

Tokom rekonstrukcije obavezno je izraditi novu projektnu i izvedenu dokumentaciju za novo stanje dizalice. Istovremeno sa rekonstrukcijom preporučuje se modernizacija dizalice.